Hollandsche Greenkeeping Maatschappij

Hollandsche Greenkeeping Maatschappij (HGM) is de specialist in onderhoud, renovatie en aanleg van golfbanen en groenprojecten sinds 2010.

Recentelijk heeft HGM belangrijke stappen gezet om hun onboarding- en trainingsprocessen te optimaliseren door gebruik te maken van KENNISS. Dit project heeft tot doel nieuwe medewerkers op een gestructureerde wijze in te werken, met speciale aandacht voor het handhaven van veiligheid en efficiëntie op de golfbanen. In ons gesprek met Ingrid (HR-adviseur) licht ze toe op welke manier KENNISS ingezet gaat worden binnen HGM.

Samenwerking HGM en KENNISS Samenwerking HGM en KENNISS

Uitdaging: effectieve instructies geven aan medewerkers

Ingrid benadrukt de uitdaging om nieuwe medewerkers effectief op te leiden, vooral wanneer de traditionele mondelinge manier van kennis overdragen niet altijd het gewenste resultaat oplevert.

HGM zag met KENNISS een kans om hun trainingsprocessen te vereenvoudigen. Ze zijn begonnen met het maken van instructievideo’s over basisvaardigheden, zoals het onderhoud van machines (grasmaaiers, bosmaaiers, bladblazers) en dagelijkse taken variërend van bunkers harken tot het gebruik van de bosmaaier. De video’s richten zich op eenvoudige uitleg en praktische demonstraties.

Een selectie van de gemaakte video’s:

  1. Veiligheid golfer en voorrang
  2. Communicatie op de golfbaan
  3. Info & personeelszaken
  4. Bunkers harken
  5. Holes steken
  6. Pinpositie en placements marker
  7. Sproeiers uitsteken
  8. Etiquette greenkeeping
  9. Onkruid bosmaaien verharding
  10. Ballen rapen

De trainingsvideo’s worden ook gebruikt voor internationaal personeel, zoals seizoenskrachten uit Oekraïne. Dit draagt bij aan een consistente en begrijpelijke leerervaring voor alle medewerkers, ongeacht hun achtergrond.

Met heldere instructievideo’s maken we de leerervaring eenvoudig en toegankelijk voor al onze medewerkers, ongeacht hun achtergrond.

Het resultaat

HGM heeft concrete stappen gezet om hun onboarding en trainingsprocessen te verbeteren. Met de mogelijkheid om (video)content te delen ziet Ingrid een positieve verschuiving in de manier waarop kennis kan worden overgedragen. De gemaakte video’s bieden een praktische en toegankelijke uitleg van de verschillende taken van een greenkeeper.

KENNISS is gebruiksvriendelijkheid en eenvoudig te gebruiken.

De toekomst

Hoewel HGM het platform op dit moment vooral inzet voor instructievideo’s voor greenkeepers, is de implementatie ervan niet beperkt tot groenonderhoud. HGM heeft met haar zusteronderneming HGE (Hollandsche Golfbaan Exploitatiemaatschappij) plannen om het gebruik van het platform uit te breiden naar de horecatak van de organisatie. Ze streven naar een gestroomlijnde aanpak voor training en efficiëntie, en zijn al bezig met het verkennen van mogelijkheden om horeca-gerelateerde content toe te voegen, zoals service- en communicatierichtlijnen.

KENNISS maakt leren voor onze medewerkers makkelijk en effectief.

Samenwerking HGM en KENNISS Samenwerking HGM en KENNISS

Ben jij benieuwd hoe we jouw organisatie verder kunnen helpen? Neem dan telefonisch contact met ons op 085 – 047 16 01, of stuur ons een bericht. We denken graag met je mee en kijken samen naar de oplossing die past bij jouw bedrijf.