Met de voortdurende vooruitgang van technologieën, heeft het traditionele klaslokaal steeds meer plaatsgemaakt voor innovatieve leermethoden. Een van de meest veelbelovende leermethode is blended leren. In dit blogartikel bespreken we hoe je deze veelbelovende leermethode kunt inzetten binnen jouw organisatie om de professionele ontwikkeling van medewerkers te bevorderen. 

Nieuwe leerweg: Het beste van zowel klassikaal als online onderwijs

Blended (hybride) leren combineert face-to-face onderwijs met online leermogelijkheden. In een blended leeromgeving volgen studenten een deel van de cursus online, terwijl ze ook nog steeds deelnemen aan een praktijktraining. Wat wij vaak zien is dat medewerkers niet weten wat ze kunnen verwachten bij een bepaalde praktijktraining. Daarom raden wij aan om vooraf een e-learning in te zetten. Wist je dat je in KENNISS de registratie en administratie rondom praktijktrainingen makkelijk kan regelen?

Blended leren binnen jouw organisatie

Het implementeren van hybride leren binnen jouw organisatie is een waardevolle aanpak om leren effectiever en efficiënter te maken. Het biedt namelijk flexibiliteit voor deelnemers om op hun eigen tempo te leren, waar en wanneer ze dat willen. Ook hoeft niet de hele training (bijvoorbeeld het theoriegedeelte) in een fysieke omgeving plaats te vinden, dit leidt tot een efficiënter gebruik van tijd en middelen.

blended leren

Blended leren is dé manier om leren beter te maken door een combinatie van lesgeven in een klaslokaal en online leren. Het helpt medewerkers om te groeien en te leren, terwijl het ook helpt om het werk efficiënter te doen. Het is dus een slimme strategie om zowel leren als werken te verbeteren.

Ja, ik wil starten met blended leren binnen onze organisatie