In de dynamische wereld van de bouwsector is veiligheid van groot belang. Elk VCA-gecertificeerd bedrijf is verplicht om minimaal vier of tien toolboxen per jaar te houden. Toolboxmeetings zijn net als de ‘veiligheidspitstops’ in de bouw: ze helpen ons veilig te werken, begrip te hebben van de risico’s en zorgen voor een goede samenwerking. 

Het belang van toolboxmeetings in de bouw

Veiligheid staat bovenaan de prioriteitenlijst in de bouw. Met toolboxmeetings zorgen we ervoor dat iedereen weet hoe we veilig kunnen werken. Je wordt herinnert aan zaken zoals: het dragen van helmen en veiligheidsschoenen, en waarom dat zo belangrijk is. Het is als een snelle herinnering aan wat we moeten doen om onszelf en anderen te beschermen.

Praktijkvoorbeeld: werken op hoogte

Stel je voor dat jouw medewerkers bezig gaan met werken op hoogte, zoals op een steiger. Om jouw medewerkers eerst goed voor te bereiden kunnen ze online toolboxen volgen. Deze toolbox in de vorm van een (korte) e-learning geeft jouw medewerkers de kans om eerst zelfstandig en op eigen tempo de benodigde kennis op te doen voordat ze de werkvloer op gaan.

Online toolboxen volgen

In de praktijk ervaren veel bedrijven uitdagingen bij het vinden van geschikte onderwerpen voor toolboxmeetings. Vaak ontbreekt het aan tijd om deze meetings uit te werken en voor te bereiden. Om dit proces te vergemakkelijken, hebben wij een online toolboxen ontwikkeld. Dit heeft een digitaal registratiesysteem waarmee je eenvoudig geselecteerde toolboxen aan je medewerkers kunt aanbieden. Op een door jou gekozen tijdstip ontvangen medewerkers de toolbox rechtstreeks in hun mailbox. Jij kan de voortgang van jouw medewerkers volgen.

Voordelen online toolboxen

Toegankelijkheid: E-learnings stellen medewerkers in staat om te leren waar en wanneer ze maar willen. Dit vergroot de toegankelijkheid, vooral voor mensen met drukke schema’s of die op afstand werken.

Zelfgeleid leren: E-learnings laten individuen op hun eigen tempo leren. Medewerkers kunnen de content herhalen of overslaan op basis van hun begrip en ervaringsniveau.

Kostenbesparing: Het ontwikkelen van e-learnings kan in eerste instantie een investering vergen, maar op de lange termijn kunnen organisaties kosten besparen op trainingsmateriaal, reiskosten en tijd die anders nodig zou zijn voor fysieke trainingssessies.

Consistentie: E-learnings zorgen voor een consistente boodschap omdat alle medewerkers dezelfde content ontvangen. Dit is vooral belangrijk voor essentiële bedrijfsinformatie en beleidslijnen.

Toolboxen in de bouw

Wij bieden een uitgebreid scala aan toolboxonderwerpen aan, variërend van veilig werken op hoogte, gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen en machineveiligheid tot omgang met gevaarlijke chemische stoffen. Hiermee kunnen jouw medewerkers zich specialiseren in specifieke aspecten van hun werk. Als er een specifiek onderwerp is dat we nog niet aanbieden, dan bespreken we graag de mogelijkheden om deze te ontwikkelen.

Wil jij meer weten over ons online toolbox abonnement?