Een microlearning is een korte online training met één onderwerp en leerdoel. Het is de ideale manier om snel antwoorden te vinden op specifieke problemen of vragen. De microlearning mag het liefst niet langer dan 5 minuten duren, zodat de inhoud van de leeractiviteit makkelijk te onthouden is.

De kracht van microlearning

Zoals al eerder benoemd, is een microlearning een korte online training met maar één onderwerp. In een paar minuten kan de juiste informatie verkregen worden over een specifiek onderwerp. Microlearnings zijn dus kort en krachtig. Het kost dus niet veel tijd om het af te ronden, waardoor een continue ontwikkeling en bijscholing van jouw medewerkers opeens mogelijk wordt. Zij leren de benodigde kennis in een minimale tijd.

De eigenschappen

  • Beknopt: hoewel er geen precieze standaardlengte is, zijn microlearnings vaak kort (meestal tussen de 3 en 5 minuten)
  • Specifiek: een microlearning richt zich op één specifiek onderwerp of leerdoel
  • Gevarieerd: microlearnings komen voor in allerlei verschillende vormen, bijvoorbeeld video’s, whitepapers, quizzen, etc.
  • Onafhankelijk: omdat een microlearning één specifiek onderwerp heeft, kunnen deze afzonderlijk van elkaar bekeken worden

microlearning van KENNISS

Het inzetten van een video

Tijdens een microlearning krijgt een medewerker snel en eenvoudig een bepaald onderwerp te leren. Zo kan jouw organisatie een video inzetten om medewerkers een instructie te geven over het gebruik van de juiste PBM’s tijden het werk. Door de korte leermomenten, de praktische aanpak en de beperkte hoeveelheid informatie onthouden jouw medewerkers dit onderdeel sneller.

Ook kun je een video inzetten om reeds opgedane kennis uit een praktijktraining te herhalen, waardoor deelnemers een bepaald onderdeel beter kunnen onthouden. In het LMS kun je dan makkelijk de voortgang per learning van jouw medewerkers blijven volgen.

Wat is het verschil tussen een microlearning en e-learning?

Allereerst duurt een microlearning meestal tussen de 3 en 5 minuten. Een e-learning is een volwaardige training die langer duurt. Dit kan bijvoorbeeld variëren van een halfuur tot wel 8 uur. Daarnaast bevat een microlearning één onderwerp, terwijl een e-learning een stuk leercontent is over een volledige vaardigheid. Zo’n vaardigheid zou je dus op kunnen splitsen in meerdere microlearnings.

Wil jij graag meer leren over microlearnings?

Zou je graag wat extra informatie willen ontvangen over microlearnings en ervaren hoe je dit het best inzet binnen jouw organisatie? Boek een demo of neem contact met ons op. We helpen je graag.