Software as a Service (SaaS) is een relatief nieuwe manier om software aan te bieden. Het is een leveringsmodel voor software waarbij de softwaretoepassingen worden gehost door een SaaS-provider en via het internet aan gebruikers beschikbaar worden gesteld. In plaats van de software lokaal op computers of servers te installeren, kunnen gebruikers dus toegang krijgen tot de software via een webbrowser.

Hoe bedrijven SaaS gebruiken om groei te stimuleren

Er is steeds meer vraag naar grote gegevensvolumes, snelle software en grootschalige back-upmogelijkheden. Bedrijven kunnen SaaS op verschillende manieren gebruiken om groei te stimuleren. Hier zijn enkele strategieën die bedrijven kunnen toepassen:

Schaalbaarheid en flexibiliteit

SaaS stelt je in staat om het aantal gebruikerslicentie snel op te schalen of af te schalen op basis van je behoeften. Dit maakt het eenvoudig om op te schalen naarmate je bedrijf groeit of om kosten te besparen als je minder gebruikers nodig hebt.

Snelle implementatie

SaaS-software kan snel worden geïmplementeerd zonder de noodzaak van complexe installaties op lokale systemen. Gebruikers kunnen snel toegang krijgen tot de software en ermee aan de slag gaan.

Alles up-to-date

Een van de grote voordelen van SaaS is dat je vanaf een groot aantal devices toegang hebt tot dezelfde service. Elke gebruiker krijgt dezelfde versie van het product. Dat betekent dat je altijd met de nieuwste versie van het software werkt. Je hoeft je dus niet druk te maken over updates of bang zijn dat je nieuwe functies mist.

Snelle implementatie

SaaS-software kan snel worden geïmplementeerd zonder de noodzaak van complexe installaties op lokale systemen. Dit stelt je in staat om de software snel in gebruik te nemen. Zodra jij je aanmeldt heb je direct toegang tot de software. Er is geen wachttijd voor het downloaden, installeren of configureren van de software.

Door gebruik te maken van Software as a Service kunnen bedrijven schaalbaarheid, flexibiliteit, kostenbesparingen en efficiëntie realiseren, waardoor ze beter zijn gepositioneerd voor groei.

Kenmerken SaaS-oplossing

Wij, als aanbieder van SaaS, zorgen voor het beheer van de afgenomen applicatie. Wij zijn verantwoordelijk voor het updaten van de software, het maken van back-ups, beveiliging van de applicaties en de installatie van de nieuwste versies. Verder heeft de gebruiker ten alle tijden toegang tot het software via internet.

Wil jij meer weten over onze Saas-oplossing? Vraag je proefabonnement aan.