Blended learning is van deze tijd, maar wat houdt het precies in? Je leest het hier en waarom jij dit zeker moet gaan inzetten binnen jouw bedrijf.

Blended learning

Blended learning is de Engelse vertaling van gemixt leren. Hiermee mix je verschillende leervormen tot één leervorm. Je combineert de kennis van een e-learning met de praktijk. Het mooie hiervan is dat jouw medewerker alvast voorbereid wordt op zijn eerste werkdag of cursus die hij gaat volgen.

Wat wij vaak zien is dat medewerkers niet weten wat ze kunnen verwachten bij een bepaalde praktijktraining. Daarom raden wij aan om vooraf een e-learning in te zetten.

Herhaal theorie in de praktijk, want de kracht van onthouden is herhaling.

Redenen om blended learning in te zetten

Leren is geen eenmalige activiteit, maar een continu proces. Zo zijn er verschillende redenen om blended learning in te zetten, namelijk:

1. Meer flexibiliteit

Met het inzetten van blended learning kan er flexibel geleerd worden. Veel medewerkers geven de voorkeur aan online oplossingen vanwege het flexibele karakter. Tijdstip, plaats en tempo zijn door de medewerker zelf te bepalen. Door online leren hoeven medewerkers bovendien niet naar een andere locatie te reizen.

2. Voortgang van jouw medewerkers kan je makkelijk volgen 

Met het LMS (Learning Management Systeem) van KENNISS monitor je de voortgang van je medewerkers. Daarmee signaleer je bijvoorbeeld snel een achterstand en geef je werknemers hierop individuele aandacht. Door het online leren kan jij de leeractiviteiten en trainingen per medewerker volgen. Hierdoor heb je een overzicht op alle medewerkers en hun leerprogressie. Je krijgt inzicht in rapportages over de lopende of afgeronde trainingen.

3. Kosten efficiëntie

Online trainingen of blended trainingen zijn goedkoper dan trainingen die volledig op locatie worden gegeven. Er wordt al gauw fors bespaard op de huur van trainingslocaties, trainers en lesmateriaal.

4. Personalisatie van leren

Jouw medewerker kan alles op zijn of haar eigen tempo leren. Een e-learning hoeft bijvoorbeeld niet direct afgerond te worden. Hij kan dit verdelen over verschillende dagen of dagdelen.

5. Je bevordert zelfsturend leren

Blended leren bevordert het zelfsturend leren van jouw medewerkers. Zij kunnen namelijk gemakkelijk aangeven wat ze willen leren. Hierdoor zien zij de relevantie sneller in. Dit zorgt voor meer motivatie en stimuleert de zelfstandigheid. Wil jij meer tips om de ontwikkeling van medewerkers te stimuleren?

Ik wil mijn medewerkers laten starten met blended learning