5 voordelen van blended learning

Blended learning is een begrip dat je steeds vaker hoort als je het hebt over de ontwikkeling van jouw medewerkers. Deze methode van leren combineert twee leervormen tot één leervorm. Zetten jullie blended learning al in binnen jullie bedrijf? Zo niet, dan lees je hier de voordelen van blended learning.

Resultaten en voortgang worden inzichtelijk

Het eerste voordeel van blended learning is dat het ervoor zorgt dat je inzichtelijk krijgt wat medewerkers leren en hoe dit precies verloopt. Met het LMS monitor je hoeveel tijd iemand besteedt aan een module van een online training. Ook zie je welke e-learnings al afgerond zijn en wat de resultaten hiervan zijn. Je meet op deze manier de voortgang van jouw medewerkers.

Maatwerk met blended learning

Het leertraject van jouw medewerkers kan worden aangesloten op de data die je eerder ontvangen hebt van de e-learning. Hierdoor krijg je meer inzicht in de behoeften van jouw medewerkers. Zo kan jij inspelen op hun wensen, behoeften en verbeterpunten.

Medewerkers in het middelpunt

De medewerker staat centraal bij blended learning. Bij het online gedeelte bepaalt jouw medewerker zelf waar, wanneer en op welk tempo een e-learning gemaakt wordt. In het praktijk gedeelte kan er dan ingegaan worden op de vragen en onduidelijkheden die de medewerker heeft.

Een gelijk kennis niveau van je medewerkers

Iedereen leert op zijn of haar eigen manier. De een wil liever lezen, terwijl de ander het liever leert in de praktijk. Door verschillende leervormen te mengen tot één leervorm wordt het leren voor iedereen zo begrijpbaar mogelijk gemaakt. Met een e-learning voorafgaand aan de training is de kans groter dat alle medewerkers op een gelijk kennis niveau zetten.

Haal meer uit klassikale trainingen

Door de theorie en benodigde kennis vooraf aan de training te geven, komt elke medewerker met een gelijk niveau de praktijk ingelopen. Hierdoor is er meer tijd om de toepassingen te oefenen. Met andere woorden kan de tijd die nu in een medewerker gestopt wordt, beter benut worden.

Blended learning is niet meer weg te denken uit effectieve organisaties

Twijfel je over een leervorm die je wil gaan inzetten bij jouw medewerkers? Denk dan terug aan deze vijf voordelen van blended learning.