Het managen van de openbare ruimte is een enorme uitdaging. Hoe zorg jij ervoor dat jouw vakmensen in het werkveld zich blijven ontwikkelen? 

Trainingen in de buitenruimte

In KENNISS vind je opleidingen in de buitenruimte op één gebruiksvriendelijke plek. Ons alles-in-één leerplatform heeft een bibliotheek met online opleidingen in verschillende sectoren in de buitenruimte (o.a. groenvoorziening, hovenier, bouw, infra en boomverzorging). Deze trainingen zijn gemaakt door gespecialiseerde opleiders en leveranciers uit de sector. Dit is kant-en-klaar lesmateriaal om direct in te zetten richting jouw medewerkers.

Microlearning

Een microlearning is een korte online training met één onderwerp en leerdoel. Het is de ideale manier om snel antwoorden te vinden op specifieke problemen of vragen. Denk hierbij aan een instructievideo over het gebruiken van PBM’s tijdens het werk, of verschillende manieren van schoffelen, hoe een bladblazer werkt en noem maar op. Door het inzetten van korte video’s met goed gekozen titels kan jouw medewerker de content snel vinden en zich op deze manier blijven ontwikkelen. Lees in onze blog waarom een microlearning de oplossing is voor jou.

E-learning

E-learning cursussen komen als paddenstoelen uit de grond schieten, het is namelijk zeer gebruikelijk om professionals bij te scholen aan de hand van een e-learning. Zien is leren: visuele content bij een e-learning wordt beter onthouden dan alleen tekst (tot wel 60%!). Dit blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Amsterdam. Goede e-learnings bevatten ondersteunende foto’s, illustraties, grafieken, video’s en vragen tussendoor. Door vragen toe te voegen is de e-learning niet alleen aantrekkelijk, maar is er ook interactie met de deelnemer. Laten we in KENNISS nou net een opleidingsbibliotheek vol hebben met dit soort e-learnings, plus je kunt de voortgang van jouw medewerkers ook nog eens volgen in het LMS.

Blended leren

Door het inzetten van e-learnings en microlearnings richting jouw medewerkers start je met blended learning. Hiermee mix je verschillende leervormen tot één leervorm. Je combineert de kennis van een e-learning (bijvoorbeeld VCA) met de praktijk. Jouw medewerkers kunnen bijvoorbeeld door een microlearning zien hoe zij een maaikop van de bosmaaier bevestigen en het draad verwisselen. Dit kunnen zij tijdens het werk snel op hun telefoon bekijken en toepassen.

Het op de juiste wijze combineren van online leren en praktijkleren is dé sleutel naar een succesvolle en efficiënte ontwikkeling van medewerkers die werkzaam zijn in de buitenruimte.

Laat mij de opleidingsbibliotheek zien